ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Π Ο Τ Ε....ΟΛΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ







Μ Π Α Μ Π Η

Κ Υ Π Ε Ζ Η







Π Α Ν Α Γ Ι Ω Τ Η


Τ Ζ Ο Υ Ν Α Ρ Α






Α Κ Η
Χ Α Τ Ζ Η Ν Α











































































































Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Εμπεν, ο Κέζος κι ένα λάθος...............
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΚΡΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ , ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΚΕΖΟ. ΤΙ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΕΚΡΙΝΑΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ....Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ
www.palaimaxoipamvagiakou.blogspot.
com
'' Δεν ήθελα να γράψω τίποτα για το θέμα της αλλαγής του γυμναστή του Παναθηναϊκού και την αντικατάσταση του Κέζου από τον Εμπεν. Η δουλειά των γυμναστών στο ποδόσφαιρο είναι πολύ ειδική και σχεδόν αδύνατον να αξιολογηθεί από τρίτους. Ωστόσο, επειδή το θέμα με ιντριγκάρισε πάρα πολύ, έκανα μια σχετική έρευνα και μάζεψα λίγες γνώμες για να καταλάβω τι ακριβώς συνέβη. Κι επειδή δεν έχω μυστικά από τους αναγνώστες μου, θα τα μοιραστώ όλα μαζί σας.


Ενας από τους πιο καλούς Ελληνες γυμναστές κι ένας προπονητής που έχει συνεργαστεί μαζί του με διαβεβαίωσαν ότι ο Αντώνης Κέζος είναι αξιόλογος γυμναστής, που ποτέ δεν έχει κάνει ζημιά σε ομάδα. Με μία, όμως, ειδικότητα που τον κάνει κάπως ξεχωριστό: θεωρείται ένας από τους καλύτερους σε ό,τι έχει να κάνει με την αποκατάσταση των αθλητών και τη γρήγορη επιστροφή τους έπειτα από τραυματισμούς κ.λπ. «Ο Κέζος», μου έλεγε Ελληνας προπονητής, «θεωρείται απ' όλους “γυμναστής αποκατάστασης” και ως τέτοιος είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Οταν δούλεψε με τον Φερέρ στην ΑΕΚ, την αποκατάσταση την έκανε κυρίως ο Γιώργος Πήδουλας. Επειδή ο Ισπανός έκανε προπόνηση με πολύ μεγάλη ένταση και την επόπτευε και προσωπικά, η ΑΕΚ είχε γεμίσει τραυματίες. Κρίθηκε τότε απαραίτητο να έχει μεγάλη γνώση αποκατάστασης και ο βασικός γυμναστής κι έτσι προέκυψε ο Κέζος, που ήταν πολύ συμπαθής στους παίκτες και καλός».

Αργά

Πάμε παρακάτω. Υστερα από αυτή την περιγραφή είναι προφανές γιατί ο Κέζος βρέθηκε στον ΠΑΟ. Ποιος είχε ανάγκη από ένα γυμναστή που ξέρει από αποκατάσταση; Κυρίως οι διεθνείς, που θα γύριζαν από το Μουντιάλ καταπονημένοι. Ο Νιόπλιας το γνώριζε κι αυτή ήταν και η πιο μεγάλη ανησυχία του, δηλαδή τι είδους προετοιμασία θα γίνει με τόσο πολλούς παίκτες να μπαίνουν στο πρόγραμμα αργά. Δεν αποκλείεται κάποιους από τους διεθνείς να τους συμβουλεύτηκε κι έτσι κατέληξε στον Κέζο, για τον οποίο οι Ελληνες παίκτες λένε τα καλύτερα.

Βάρη

«Το τι συνέβη στην προετοιμασία», λέει ένας Ελληνας γυμναστής, «είναι μάλλον απλό». «Ο Κέζος, γνωρίζοντας ότι 9-10 παίκτες θα μπουν μετά τις 25 Ιουλίου, προτίμησε να μη φορτώσει την ομάδα νωρίς. Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και το ταξίδι στην Αμερική κι ένα ταξίδι τόσο μεγάλο σε βγάζει κάποιες μέρες εκτός πλάνων. Το αποτέλεσμα ήταν στην Αμερική, στα φιλικά με Μίλαν και Ιντερ, ο ΠΑΟ να τρέχει πάρα πολύ για την εποχή: έτρεχε γιατί ήταν φρέσκος και χαλαρός, ενώ οι Ιταλοί δούλευαν πιθανότατα σκληρότερα. Οταν η ομάδα επέστρεψε το πρόγραμμα έγινε πιο σκληρό κι αυτό φάνηκε στο φιλικό π.χ. με τον Ατρόμητο, στο οποίο ο ΠΑΟ περπατούσε». «Υποθέτω», λέει ο έμπειρος φίλος, «ότι αυτό το κάτι λίγο σε παραπανίσια κιλά που είχε συγκεντρωθεί έγινε στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μυϊκή μάζα! Δηλαδή οι παίκτες σκλήρυναν, αλλά κάπως φούσκωσαν. Η περίπτωση του Σιμάο μοιάζει ενδεικτική». «Σχεδόν όλοι», είπε, «έχουν κάτι παραπάνω σε μυϊκή μάζα και, όχι τυχαία, τρέχει λίγο πιο πολύ ο Λουίς Γκαρσία, που ήρθε τελευταίος». Πάνω σε αυτό θέλω να προσθέσω κάτι που έφτασε στ' αυτιά μου χθες: ο Εμπεν φέρεται να είπε ότι άφησε πίσω του αθλητές και βρήκε μποντιμπίλντερς!

Κουταμάρα

Εκανε κακή δουλειά ο Κέζος; Οποιος το πει είναι κουτός! Το πώς δουλεύει ένας γυμναστής δεν μπορεί να κριθεί στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Κέζος σίγουρα είχε στο μυαλό του ένα πλάνο που βασιζόταν σε πράγματα που πρέπει να γίνουν μέσα στη σεζόν. Πιθανολογώ ότι ήθελε να ρίξει τον ρυθμό της προπόνησης σε αυτό το διάστημα που ο ΠΑΟ παίζει τρία παιχνίδια σε πέντε μέρες κάθε δεύτερη εβδομάδα. Μπορεί, επίσης, να σχεδίαζε και μίνι προετοιμασία τον Δεκέμβρη, όταν θα υπάρξει διακοπή πρωταθλήματος. Δεν είμαι στο κεφάλι του. Αυτό που ξέρω είναι ότι τη δουλειά των γυμναστών την καθορίζουν οι προπονητές και ποτέ το ανάποδο. Κάποτε ο ΠΑΟ πήρε τον Ρότζερ Σπράι με τριετές συμβόλαιο. Εφυγε ο Σάντος, γύρισε ο Σπράι και κατέληξε να εποπτεύει το personal training του Τζίγκερ και να τσακώνεται με τον Μαλεζάνι (που δεν μπορούσε να συννενοηθεί μαζί του). Δεν έφτιαξε ο Εμπεν τον ΠΑΟ της καταπληκτικής φυσικής κατάστασης και των ελάχιστων μυϊκών τραυματισμών: ο Τεν Κάτε ήταν. Τη δουλειά και την προσφορά του οποίου δεν την κατάλαβαν παρά ελάχιστοι.

Λάκκος

Εντύπωση προκαλεί και το ότι όταν φέτος άρχισαν οι θλάσεις (Σισέ, Σεϊταρίδης, Πετρόπουλος) και άρχισε να συζητιέται το θέμα του γυμναστή, κανείς δεν πρότεινε να επιστρέψει ο παλιός συνεργάτης του Νιόπλια, ο Στέργιος Φωτόπουλος. Ο οποίος δύσκολα θα γυρνούσε γιατί στο μεταξύ δουλεύει στη Ρωσία, όμως το ότι κανείς δεν τον ενόχλησε είναι κακό σημάδι. Οχι για τον ΠΑΟ, αλλά για τον Νιόπλια. Που έχει συκώτι που αντέχει, αλλά προφανώς έχει καταλάβει πως κάποιοι του ψιλοσκάβουν τον λάκκο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου