ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Π Ο Τ Ε....ΟΛΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ







Μ Π Α Μ Π Η

Κ Υ Π Ε Ζ Η







Π Α Ν Α Γ Ι Ω Τ Η


Τ Ζ Ο Υ Ν Α Ρ Α






Α Κ Η
Χ Α Τ Ζ Η Ν Α











































































































Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Η παρουσίαση του ''τεράστιου'' φιλικού αγώνα μπάσκετ με τις ΗΠΑ
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η επίσημη παρουσίαση του φιλικού της Εθνικής ομάδας της χώρας μας με τις ΗΠΑ που θα γίνει στις 25 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ. Το φιλικό θα μεταδοθεί ζωντανά από τη NOVA η οποία εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά μια νέα υπηρεσία προς τους συνδρομητές της, την ποιότητα high definition.

Στο πάνελ έκατσαν ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο γενικός μάνατζερ της αμερικανικής ομοσπονδίας, Τζιμ Τούλεϊ, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, καθώς και εκπρόσωποι της NOVA, του καναλιού που θα μεταδώσει ζωντανά της αναμέτρηση, εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά μια νέα υπηρεσία προς τους συνδρομητές της, την ποιότητα high definition.

Οι δηλώσεις
Γιώργος Βασιλακόπουλος: «Καλωσορίζω το φίλο κ.Τούλι με τον οποίο έχουμε κοινή πορεία και παρουσίες στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ. Είναι διακεκριμένο μέλος της FIBA Αμέρικα. Δεν θέλω να πέσω στους ανταγωνισμούς της εκκλησίας (σ.σ το σχόλιο είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Λάμπης ταγματάρχης τον χαρακτήρισε πατριάρχη του Παγκόσμιου μπάσκετ). Θα έχουμε προβλήματα για αυτό δίνω τον τίτλο με ιδιαίτερη χαρά στον κ.Συρίγο. Στην ζωή όλα γίνονται. Όταν λες ότι κάτι δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί, συνήθως πέφτεις έξω. Ετσι ακριβώς όπως έγινε και το συγκεκριμένο φιλικό. Οι ΗΠΑ απαρτιζόμενη από παίκτες του ΝΒΑ θα είναι στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην χώρα μας… Αυτό είναι κάτι που μας το χρωστούσε, αφού στο παγκόσμιο του ‘98 αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν του χρόνου, δεδομένου ότι λήγει η συλλογική σύμβαση εργασίας, και παρατάχθηκαν με Αμερικανούς που έπαιζαν στο ΝΒΑ. Παρότι δεν θα είναι στο ρόστερ της κάποια πολύ μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ, δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την δύναμη αυτής της ομάδας. Ηταν και παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε ότι και το 98 παρότι αποτελούνταν από… ανεμομαζέματα, μας είχαν κερδίσει. Η Εθνική μας ομάδα θα πάει στην Τουρκία για να επαναλάβει τις εμφανίσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και να υπερασπιστεί τους τίτλους που κατάκτησε και ειδικά αυτόν του 2006. Οι Αμερικανοί θα πρέπει να μας λάβουν σοβαρά υπόψιν τους, γιατί η Ελληνική ομάδα θα είναι παρούσα με όλα της τα στελέχη.

Το συγκεκριμένο φιλικό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Σηματοδοτεί πολλά πράγματα και δίνει απαντήσεις σε πολλούς κύκλους που υπονομεύουν πορεία χώρας με διάφορα δημοσιεύματα. Χαιρετίζουμε την άφιξη αυτή της περίφημης ομάδα. Επαναλαμβάνω, ο αγώνας είναι απάντηση προς διάφορες κατευθύνσεις και ιεροκήρυκες που υπάρχουν ανά τον κόσμο.

(έπειτα από σχετική ερώτηση περί αντιπάθειάς του στο παρελθόν για το ΝΒΑ)…. Δεν είναι σωστό το ρήμα συμπαθώ ή αντιπαθώ. Δεν συμφωνούσα με τρόπο που είναι δομημένο το ΝΒΑ, γιατί δίνει περισσότερη σημασία στο οικονομικό αποτέλεσμα. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό και όχι εμπορικό αγαθό. Οι αντιθέσεις, όμως, είναι θεμιτές γιατί μέσα από αυτές προχωράμε στην ζωή και μπορούμε φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο. Πάντα οι σχέσεις μας ήταν πολύ καλές και για αυτό δεν υπάρχει θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας».

Τζιμ Τούλει: «Είναι ωραίο που είμαι σήμερα εδώ. Ευχαριστώ εκείνους που έφτιαξαν το βίντεο, γιατί χρησιμοποίησαν πλάνα από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο και όχι από το 2006 στο Τόκιο (το σχόλιο ήταν για το βίντεο που προβλήθηκε στην έναρξη). Το μπάσκετ των ΗΠΑ είναι χαρούμενο που θα έρθει στην Ελλάδα πριν το παγκόσμιο. Η ομοσπονδία των ΗΠΑ και της Ελλάδας έχουν συνεργαστεί για περισσότερο από ένα χρόνο, ώστε να φέρουν αυτό το σημαντικό γεγονός στην Ελλάδα. Ξέρω ότι η Ελλάδα διαθέτει από τους πιο ενθουσιώδεις και παθιασμένους φιλάθλους και ανυπομονώ να παρακολουθήσω αυτό τον αγώνα στο ΟΑΚΑ. Θα είναι σημαντικό ματς για την προετοιμασία μας. Ξέρουμε ότι Ελλάδα πολύ ταλαντούχα και οργανωμένη ομάδα. Την σεβόμαστε και ξέρουμε ότι αυτό το παιχνίδι θα εξυπηρετήσει και τις δύο ομάδες ως καθοριστικό τεστ για παγκόσμιο. Ευχαριστώ τους κυρίους Βασιλακόπουλο και Τσαγκρώνη, αλλά και όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτό το παιχνίδι πραγματικότητα.

(για τις απουσίες των ηχηρών ονομάτων...) Δεν είναι δίκαιο να πούμε ότι αρνούνται. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Οι παίκτες είναι αφοσιωμένοι στην Εθνική. Εχουμε πρόγραμμα που περιλαμβάνει ένα δείγμα 30 παικτών, μέσω του οποίου μόνιμα τους μετεκπαιδεύει στις απαιτήσεις και τους κανονισμούς του διεθνούς μπάσκετ. Νιώθουμε άνετα με το πρόγραμμά μας και τους παίκτες που θα έχουμε. Νιώθουμε άνετα, έχουμε μια εξαιρετική ομάδα, ταλαντούχα με εξαιρετικούς παίκτες.

(γιατί επέλεξαν την Ελλάδ ως αντίπαλο...) Θα δώσουμε αρκετά ματς πριν Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Γαλλία, την Λιθουανία και την Ισπανία. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Η Ελλάδα από τους πιο δυνατούς αντιπάλους που θα μπορούσαμε να βρούμε στον δρόμο μας. Θέλαμε υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό. Το συζητάμε καιρό με την ελληνική ομοσπονδία να κάνουμε κάτι μαζί. Θεωρώ πως είναι η αρχή ενός κοινού ταξιδιού στο μέλλον».

Τζέρι κολάντζελο (μέσω μαγνητοσκοπημένου βίντεο): «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το παιχνίδι το οποίο θα αποτελέσει ένα πολύ καλό τεστ λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι Ελληνες είναι εξαιρετικοί οικοδεσπότες και το έχουν αποδείξει με την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, αλλά και άλλων διοργανώσεων πιο πριν. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το ταξίδι μας. Ανυπομονούμε να γίνει ο αγώνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου