ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Π Ο Τ Ε....ΟΛΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ







Μ Π Α Μ Π Η

Κ Υ Π Ε Ζ Η







Π Α Ν Α Γ Ι Ω Τ Η


Τ Ζ Ο Υ Ν Α Ρ Α






Α Κ Η
Χ Α Τ Ζ Η Ν Α











































































































Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

Με νέα γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απαντούν αύριο Πέμπτη -ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου- τα συνδικάτα στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε εφαρμογή του μνημονίου με την τρόικα.

Δύο συγκεντρώσεις

Στο πλαίσιο της αυριανής γενικής κινητοποίησης οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Ποιοι συμμετέχουν

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν επίσης οι δημοσιογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, σύμφωνα με απόφαση της ΕΣΗΕΑ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά, ενώ συμμετοχή στην απεργία έχει αποφασίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Σύλλογος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών - Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων - Κλάδων.

Απεργούν επίσης, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Συμπαράσταση στην απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ εκφράζουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , καλώντας τα μέλη τους σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων. Τη συμπαράστασή της στις αυριανές κινητοποιήσεις εκφράζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Προβλήματα στις μεταφορές

Δεμένα στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα μείνουν τα πλοία στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία, ενώ θα απεργήσουν και οι λιμενεργάτες.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι. Λόγω της στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας αναμένονται αλλαγές και ματαιώσεις πτήσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το διάστημα της στάσης.

Η Olympic Air ανακοίνωσε αναγκάζεται να ματαιώσει 56 σκέλη πτήσεων, ενώ σε άλλες 23 αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

Η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 22 πτήσεις του δικτύου της. Η AEGEAN θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της, καθώς και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό ή εξωτερικό).

Γενικότερα, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν αύριο θα πρέπει να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία ή το αεροδρόμιο προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές στην πτήση τους. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν αύριο θα πρέπει να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία ή το αεροδρόμιο προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές στην πτήση τους.

Στον ΟΣΕ θα εκτελεστούν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του Προαστιακού στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.

Xειρόφρενο στα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφού οι εργαζόμενοι σε Μετρό Ηλεκτρικό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΜ στην αυριανή γενική απεργία, η ΓΣΕΕ απηύθυνε έκκληση στα συνδικάτα των μέσων μαζικής μεταφοράς να απεργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία αλλά και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων.

«Δεν πρέπει να θιγεί σε καμία περίπτωση η δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ», τονίζει η Συνομοσπονδία και καταλήγει: «Η απεργία μας πρέπει να λειτουργήσει εναντίον των ασκούμενων πολιτικών και να μην μειώσει τις δυνατότητες συμμετοχής των διαδηλωτών».

Πάντως, οι εργαζόμενοι εμμένουν στη θέση τους και αύριο δεν θα κινηθεί κανένα μέσο.

Παράταση αποχής: Κλειστά και την Πέμπτη τα δικαστήρια

Μέχρι και αύριο, Πέμπτη, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ αποφάσισε την παράταση της αποχής των δικηγόρων για μία ακόμη ημέρα μέχρι και τις 8 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος έχει υποβάλει δύο φορές αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, «λόγω του κατεπείγοντος θέματος». Στη σχετική ανακοίνωση αναφερόταν ότι η γραμματέας του πρωθυπουργού είχε διαβεβαιώσει τους δικηγόρους ότι η συνάντηση αυτή είναι στις πρωθυπουργικές προτεραιότητες. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονταν τα εξής σχετικά με το ΦΠΑ που επιβάλλεται στους δικηγόρους:

* Η επιβολή ΦΠΑ που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο φόρος του τελικού καταναλωτή, θα αυξήσει αδικαιολόγητα το κόστος της προσφυγής στη Δικαιοσύνη και τελικά θα επιβαρύνει το μέσο πολίτη.

* Η Ολομέλεια έχει υποβάλει τεκμηριωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων, στις οποίες δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος.

Πορείες στο Βορρά

Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί αύριο η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των συνδικάτων οι συγκεντρωθέντες θα πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξουν έξω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες εκπρόσωποι των διοικήσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης κάλεσαν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους για τις αλλαγές στα εργασιακά θέματα και στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που θα ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή. Επίσης, αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατίας, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Συμμετοχή ΕΛ.ΑΣ.

Παρούσα στο αυριανό συλλαλητήριο των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Πλατεία Κλαυθμώνος δηλώνει η ΠΟΑΣΥ. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι συγκαλούν έκτακτο γενικό συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών της ΠΟΑΣΥ, στο οποίο έχει κληθεί και ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Μητρόπουλος, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και καθορισμός της περαιτέρω αγωνιστικής μας πορείας μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα την ανατροπή των ισχυουσών διατάξεων του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού θεσμικού πλαισίου των ενστόλων». Τέλος, η ΠΟΑΣΥ καλεί τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της παράλληλα με τη συμμετοχή τους στις κεντρικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα να πάρουν μέρος και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε νομαρχιακό επίπεδο από τα κατά τόπο εργατικά κέντρα και τις δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις.

ΓΣΕΕ: Αγώνας διαρκείας


Γ. Παναγόπουλος: Εχουμε δίκιο και θα το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο
Ο αγώνας δεν θα σταματήσει. Θα έχει συνέχεια και διάρκεια», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δηλώσεις του για την αυριανή γενική απεργία, καταγγέλλοντας τόσο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης όσο και τη στάση των εργοδοτών αναφορικά με την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας [Βλέπε άρθρο] .

ΚΚΕ: Νέα αφετηρία αγωνιστικής αφύπνισης

Η θέση αύριο όλων των εργαζομένων, αντρών και γυναικών, των νέων, είναι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, ώστε να μετατραπεί σε νέα αφετηρία αγωνιστικής αφύπνισης και λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, για τα σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, συνολικά στη ζωή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Γ. Καρατζαφέρης: Να δούμε ποιοι έφταιξαν

«Πρέπει να δούμε ποιοι έφταιξαν όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης και φτάσαμε εδώ να κόβουμε τις ελπίδες, τα όνειρα και την ζωή των Ελλήνων στη μέση», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.


Αλέξης Τσίπρας: Αντισυνταγματικό το ασφαλιστικό ν/σ

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφιση ενός νομοσχεδίου, το οποίο είναι αντισυνταγματικό και σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν ψηφιστεί, πιστεύουμε ότι θα εκπέσει, καθ’ ότι με την πρώτη εκτελεστική πράξη θα υπάρξουν προσφυγές, οι οποίες θα ακυρώσουν στην πράξη αυτό το νομοσχέδιο», παρατήρησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γιώργο-Σταύρο Κούρτη.

Με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ότι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό παραβιάζουν το σύνταγμα της χώρας, καθώς και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα δικαιώματα του ανθρώπου, ο κ. Τσίπρας έκανε εκ νέου λόγο για ωμή παραβίαση του συντάγματος και μείζον πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο.

«Πέρα και έξω από κομματικές σκοπιμότητες, οι δικαστικοί γνωμοδότησαν με αίσθηση επιστημονικής ευθύνης και είπαν αυτό που πρέπει να πουν: ότι πέραν και πάνω απ΄ όλα ισχύει το σύνταγμα της χώρας. Το σύνταγμα της χώρας είναι πάνω από το μνημόνιο, είναι πάνω από τις επιταγές του ΔΝΤ», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου