ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Π Ο Τ Ε....ΟΛΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ







Μ Π Α Μ Π Η

Κ Υ Π Ε Ζ Η







Π Α Ν Α Γ Ι Ω Τ Η


Τ Ζ Ο Υ Ν Α Ρ Α






Α Κ Η
Χ Α Τ Ζ Η Ν Α











































































































Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η εισβολή της επιστήμης στο ποδόσφαιρο

Οι προπονητές πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχθούν την βοήθεια της επιστήμης και να την εφαρμόσουν στην πράξη.
Με εύκολα μέσα οι προπονητές μπορούν τόσο σε επαγγελματικές όσο και σε ερασιτεχνικές κατηγορίες, να αξιολογήσουν τις ικανότητες των παικτών και να τους καθοδηγήσουν σωστά.
Στο ποδόσφαιρο της εποχής μας τα οικονομικά μεγέθη είναι τεράστια. Η πίεση που εξασκείτε τόσο στους προπονητές, όσο και στους παίκτες, αλλά και στους παράγοντες είναι αφόρητη. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην ψάχνουμε μόνο την επιτυχία του σήμερα, αλλά να σκεφτόμαστε και να πράττουμε μακροπρόθεσμα.
Οι ποδοσφαιριστές είναι περιουσιακά στοιχεία για τα σωματεία τους. Όποιος είναι έξυπνος εκμεταλλεύεται τις “γνώσεις” της ιατρικής και της αθλητικής επιστήμης, για να έχει καλά προπονημένους και υγιείς ποδοσφαιριστές.
Έρευνες στην Γερμανία έδειξαν ότι περίπου το 70% των τραυματισμών στο ποδόσφαιρο προκαλούνται χωρίς συμμετοχή αντιπάλου. Επίσης αυξάνεται ολοένα και το ποσοστό των σοβαρών τραυματισμών σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι νεαροί ποδοσφαιριστές (25%) αναγκάζονται να σταματήσουν το ποδόσφαιρο.
Η εξέλιξη του ποδοσφαίρου και το γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα, κυρίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο απαιτεί ολοένα και αυξημένες φυσικές ικανότητες από τους ποδοσφαιριστές. Έρευνες έδειξαν ότι με την διαφοροποίηση της προπόνησης, με την εξειδικευμένη ατομική προπόνηση και την χρησιμοποίηση νέων μεθόδων προπόνησης από τον χώρο των αθλητικών επιστημών επιτυγχάνεται αύξηση των επιδόσεων έως και 30%.
Γι’ αυτούς τους λόγους είναι αναγκαίο να ακολουθήσουμε σύγχρονα προπονητικά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου