ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Π Ο Τ Ε....ΟΛΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ







Μ Π Α Μ Π Η

Κ Υ Π Ε Ζ Η







Π Α Ν Α Γ Ι Ω Τ Η


Τ Ζ Ο Υ Ν Α Ρ Α






Α Κ Η
Χ Α Τ Ζ Η Ν Α











































































































Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΣΠΟΡ ΝΕΑ

ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ...ΠΕΜΠΤΗ 10
ΙΟΥΝΙΟΥ


ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΣΤΗΝ ΙΝΤΕΡ , ΠΗΡΕ Ο ΡΑΦΑ ΜΠΕΝΙΤΕΖ
Προπονητής της Ίντερ και με τη «βούλα» είναι ο Ράφα Μπενίτεθ! Ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον 50χρονο Ισπανό, που υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Την Τρίτη (15/6) θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του από τους «νερατζούρι».

Η ανακοίνωση της πρόσληψης του Μπενίτεθ αναφέρει: «Η Ίντερ καλωσορίζει τον Ράφαελ Μπενίτεθ. Ο Ισπανός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας σήμερα το πρωί, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου 2012. Ο Ράφα Μπενίτεθ θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου, που θα γίνει στο αθλητικό κέντρο «Άντζελο Μοράτι», την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας).

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΕΝ'ΟΨΕΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

"Δύναμη, πάθος και αποφασιστικότητα για τη νίκη"

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Σαμαράς ήταν οι δύο παίκτες της Εθνικής ομάδας, που μίλησαν την Πέμπτη στους εκπροσώπους του Τύπου. Και οι δύο διεθνείς αναφέρθηκαν κυρίως στην αναμέτρηση με την Νότιο Κορέα, με τον πρώτο να σημειώνει τα σημεία στα οποία θα κριθεί ο αγώνας.

"Δεν ξέρουμε πως θα κυλήσει ένα παιχνίδι. Σίγουρα αυτό το παιχνίδι μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες αλλά και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Θα παίξουν ρόλο η δύναμη, η αποφασιστικότητα και το πάθος και πιστεύω ότι η ομάδα μας έχει αυτά τα στοιχεία για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα", είπε ο παίκτης του Ολυμπιακού.

Στην συνέχεια επεσήμανε: "Πιστεύω ότι πριν από ένα τόσο δύσκολο ματς είναι λογικό όλοι να το σκεφτόμαστε να έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση για να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο που θέλουμε όλοι μας. Σίγουρα με την Κορέα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για την συνέχεια. Αυτό που θέλουμε είναι να ξεκινήσουμε με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα αλλά δεν ξέρεις πως μπορεί να κυλήσει ένα παιχνίδι. Πρέπει να μπούμε δυνατά και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας αλλά με ένα ματς δεν τελειώνει τίποτα".

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σαμαράς, τόνισε: "Γνωρίζω τους παίκτες της Νότιας Κορέας. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει πάρα πολλά βίντεο για τον αντίπαλό μας και γνωρίζουμε πολύ καλά όλους τους παίκτες".

Ο παίκτης της Σέλτικ, αναφέρθηκε και στον συμπαίκτη του τον Κι και την πλάκα που έκαναν μεταξύ τους: "Με τον Κι του έχω κάνει την πλάκα. Οταν ανακοίνωσε στην ομάδα ότι θα είναι στην αποστολή όλοι των χειροκρότησαν εγώ του γύρισα το κεφάλι και του είπα ότι από δω και πέρα είμαστε εχθροί. Είναι εξαιρετικός παίκτη, εξαιρετικός χαρακτήρας".

Για τον τρόπο που θα αγωνιστεί ο ίδιος, αλλά και η Εθνική, τόνισε: "Αγωνίζομαι πάντα για την νίκη, δεν μπαίνω για να πάρω ένα βαθμό. Η νοοτροπία μου είναι να κερδίζω αγώνες. Αν θα μας κάνει ο βαθμός αυτό δεν μπορείς να το γνωρίζεις, δεν ξέρεις τι θα γίνει. Το σημαντικό είναι να μπεις με νοοτροπία να κερδίσεις το παιχνίδι γιατί αν πας για δύο αποτελέσματα μπορεί και να χάσεις. Γνωρίζουμε καλά την ομάδα μας αλλά και τον αντίπαλο. Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας και να είμαστε 100% αφοσιωμένοι για την νίκη".

Για το μεγάλο αστέρι της Νοτίου Κορέας, τον Παρκ, είπε: "Ο Παρκ είναι ένας παίκτη που ότι και να πω εγώ θα είναι λίγο. Η καριέρας του μιλά μόνη της. Παίζει σε υψηλό επίπεδο χρόνια τώρα. Δεν θέλω να μιλήσω ατομικό και ποιους πρέπει να προσέξουμε περισσότερο. Είναι μία ομάδα που ξέρει να αμύνεται πολύ καλά και ξέρει να βγαίνει στις αντεπιθέσεις. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε όλους τους παίκτες. Δεν θα είναι ανοιχτό παιχνίδι και πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Είναι το πρώτο παιχνίδι και άμα χάσεις οι πιθανότητες πρόκρισης λιγοστεύουν πάρα πολύ. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί".

Και ολοκλήρωσε λέγοντας για τον αντίπαλο: "Η Κορέα είναι σίγουρα ένα πολύ καλά οργανωμένο σύνολο. Δουλεύει πολύ καλά τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Αυτό είναι το κλειδί τους, η ομαδικότητα. Ομως και εμείς μέσα από την ομαδικότητα προσπαθούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Γι' αυτό είπα ότι θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι γιατί θα είναι αντίπαλες δύο όμοιες ομάδες".


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό, αλλά και τον φερόμενο ως νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπερέτα। Επίσης, ο 34χρονος τερματοφύλακας μίλησε και για τη λύση της συνεργασίας του με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Αναλυτικά:
- Για την Εθνική Ελλάδας και το ερχόμενο Μουντιάλ: "Νομίζω ότι ο Αλέξης (Τζόρβας) είναι σε καλύτερη κατάσταση και προηγείται από τα άλλα δύο παιδιά (Κώστα Χαλκιά και Μιχάλη Σηφάκη). Πρέπει να του δείξεις εμπιστοσύνη και να συνεχίσεις με αυτή την επιλογή. Ελπίζω να έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία στο Μουντιάλ. Δεν μας τρομάζουν η Νιγηρία και η Νότιος Κορέα. Πιστεύω ότι είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες για την Ελλάδα και θα καταφέρει τελικά να περάσει στην επόμενη φάση. ʼλλο το Μουντιάλ, άλλο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Εθνική είχε πολλούς παίκτες που έκαναν τότε τη διαφορά, όμως δεν είναι κακή η τωρινή φουρνιά. Αν η Αγγλία είχε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα - με τον Καπέλο που έχω ζήσει και γνωρίζω τη δουλειά του - θα είχε περισσότερες πιθανότητες να σηκώσει το τρόπαιο. Από εκεί και πέρα, τα χρήματά μου θα τα στοιχημάτιζα στην Ισπανία".

- Για τη λύση της συνεργασίας του με τον ΠΑΣ Γιάννινα: "Έχουμε ξεκαθαρίσει αυτή την υπόθεση. Έχω ωραίες αναμνήσεις από τα Γιάννενα. Το μόνο πρόβλημα ήταν οι συνθήκες προπονήσεων, ύστερα από τόσα χρόνια στο Καμπιονάτο, μου ήταν πολύ δύσκολο. Τα παιδιά έβγαλαν αρκετά προβλήματα τραυματισμών, όπως και εγώ στο τέλος από την καταπόνηση που είχα στις προπονήσεις. Στην Ελλάδα δουλεύεις κυρίως από ένστικτο ή από θέληση, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα γνωρίζεις τον λόγο που δουλεύεις και παίζουν με τα όριά σου. Στην επόμενη επιλογή μου θα παίξουν ρόλο οι συνθήκες, να ξέρω ότι υπάρχει ένα σωστό αθλητικό κέντρο και το μόνο σίγουρο που ξεχνάμε είναι το εξωτερικό. Αν δεν ήταν η κόρη μου, δεν θα γυρνούσα στην Ελλάδα. Θα το κοιτάξω τι θα έχω στο τέλος του μήνα".

- Για την κατάστασή του: "Εδώ και αρκετό καιρό κάνω ένα δυνατό πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Θέλω να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους: τον Κοσμά Στράτο, τον Χρήστο Καρδουνίδη και τον Λευτέρη Παυλίδη. Είναι ο μοναδικός που έχει φέρει στην Ελλάδα το πρόγραμμα ενδυνάμωσης του Λίβεν. Έχει σπουδάσει πολύ και έχει φέρει το συγκεκριμένο πρόγαμμα στη χώρα μας".

- Για εκείνα που βελτίωσε στο ιταλικό πρωτάθλημα: "Τα βήματα, αφού η ιταλία είναι σχολή τερματοφυλάκων και για αυτό ήθελα να πάω εκεί. Έχουμε το δικό μας πρόγραμμα ασκήσεων. Λέγοντας βήματα, εννοούμε τα διαφορετικά βήματα που χρειάζεται να κάνει ένας γκολκίπερ στα διάφορα σουτ που επιχειρεί ο αντίπαλος".

- Για το αν είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην Ιταλία: "Θα ήμουν πολύ ψηλότερα. Εκείνο που λέω σε όλους τους μικρούς, είναι να φύγουν για ένα καλοκαίρι και να πάνε στη Ρόμα ή τη Φιορεντίνα για να δουλέψουν και να μάθουν κάποια πράγματα για τη θέση. Αυτές οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες στους μικρούς".

- Για τον Μάριο Μπερέτα, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ: "Είναι τελειομανής. Με έχουν σε πολύ μεγάλη εκτίμηση στην Ιταλία, λόγω της συμπεριφοράς που είχα μέσα και έξω από το γήπεδο. Με ρώτησε τα πάντα για τον ΠΑΟΚ, για την πόλη, τους παίκτες και ό,τι άλλο αφορά τον ΠΑΟΚ. Έχει ένα τιμ που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Εμάς μας είχε πάρει τελευταίους και μας έσωσε με εννιά βαθμούς διαφορά. Είναι χαρούμενος που έρχεται σε μία καλά δουλεμένη ομάδα και είναι καλό για τον ΠΑΟΚ που θα περάσει στο 4-4-2, αφού έχει προηγηθεί η δουλειά του Σάντος στο 4-5-1. Στο 4-4-2 θα τρέχουν όλοι οι παίκτες και δεν θα είναι κανένας στατικός. Του έχω μιλήσει για τον Βλάνταν (Ίβιτς), επειδή είναι ένας παίκτης που μου αρέσει και μπορεί να σπάσει την μπάλα".

- Για την απόφαση του Αντώνη Νικοπολίδη να σταματήσει το ποδόσφαιρο: "Είναι πολύ μεγάλος τερματοφύλακας, όπως είναι και ο Κώστας Χαλκιάς. Ωστόσο, έρχονται και άλλοι νεαροί τερματοφύλακες. Πιστεύω ότι θα ανεβάσουν περισσότερο την απόδοσή τους ο Αλέξης (Τζόρβας) και ο Μιχάλης (Σηφάκης). Από πίσω έρχονται και άλλοι νεαροί, όπως ο Καρνέζης, ο Αραμπατζής και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον Παναγόπουλο. Ο Αντώνης (Νικοπολίδης) έπαιρνε φοβερές θέσεις και για αυτό ξεχώρισε. Εκείνο που χρειάζεται ένας τερματοφύλακας είναι να εμπνέει ηρεμία".

- Για τους νέους παίκτες στον Ολυμπιακό: "Οι Παπαδόπουλοι (Κυριάκος και Γιάννης) είναι πολύ καλοί, διψούν και θέλουν να πάρουν κάποιες ευκαιρίες. Χρειάζεται να τους βάλουν δίπλα από παίκτες, όπως είναι ο Μέλμπεργκ. ʼμα δείτε τη Ρόμα, θα δείτε πόσοι παίκτες προέρχονται από την ακαδημία. Βγάζουν παίκτες και φτιάχνουν ονόματα".

- Για τον Αλέκο Αλεξανδρή, ο οποίος αναμένεται να είναι ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού: "Δεν γνωρίζω πώς είναι προπονητικά. Με τον Αλέκο ήμασταν συμπαίκτες. Από τη μία λες ότι οι ομάδες εμπιστεύτηκαν δικά τους παιδιά και από την άλλη λες ότι αυτό θα δημιουργήσει περισσότερη ανασφάλεια στην ομάδα. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα
".

ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ Π Α Ο , Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΛΟΝΗΤΟ ΦΑΒΟΡΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ ''ΤΡΙΦΥΛΛΙ''

Ο Γιάννης Σαμαράς ήταν ο πρώτος υποψήφιος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, που είδε ο αντιπρόεδρος του "τριφυλλιού" Δημήτρης Γόντικας. Ο πατέρας του Έλληνα διεθνή επιθετικού της Σέλτικ που στο παρελθόν έχει φορέσει την πράσινη φανέλα, έδειξε πλήρως καταρτισμένος και έτοιμος να αναλάβει το δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Η παραμονή του για πολλά χρόνια στο εξωτερικό -και δη την Ολλανδία για χάρη του γιού του Γιώργου- του χάρισαν πολύτιμες εμπειρίες. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για το τεχνικό κομμάτι και τη φιλοσοφία που πρέπει να διέπει το "τριφύλλι" προκειμένου να εναρμονιστεί στις ευρωπαϊκές νοοτροπίες που ακολουθούν σύλλογοι όπως ο Αγιαξ, η Πόρτο και η Σεβίλλη. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στα θέματα των ακαδημιών και του τμήματος σκάουτινγκ.

Από εκεί και πέρα και σε ότι αφορά τους άλλους δύο υποψήφιους, Κάρλος Φρείτας και Τζιανλούκα Νάνι, ίσως σήμερα και αύριο υπάρξουν συναντήσεις. Ο Πορτογάλος δεν αποκλείεται να συναντήσει ακόμα και σήμερα τον κ. Γόντικα, ενώ πιθανότατα αύριο θα ακολουθήσει το ραντεβού του αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού με τον Ιταλό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου