ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Π Ο Τ Ε....ΟΛΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ







Μ Π Α Μ Π Η

Κ Υ Π Ε Ζ Η







Π Α Ν Α Γ Ι Ω Τ Η


Τ Ζ Ο Υ Ν Α Ρ Α






Α Κ Η
Χ Α Τ Ζ Η Ν Α











































































































Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

MOUNDIAL


Ισόπαλο το εναρκτήριο ματς

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το εναρκτήριο παιχνίδι του παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. H οικοδέσποινα Νότια Αφρική προηγήθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Τσαμπαλάλα, ωστόσο ο αμυντικός του Μεξικού, Ραφαέλ Μάρκες στο 79' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε το σύνολο του Αγκίρε. Το Μεξικό είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, με τη Νότια Αφρική να δείχνει ανήμπορη να σταματήσει τους αντιπάλους τhς. Ντος Σάντος και Φράνκο δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην άμυνα των διοργανωτών και άγγιξαν πολλές φορές το 1-0, όμως, ο Κούνε βρέθηκε σε εκπληκτική βραδιά και κράτησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ανέπαφη την εστία. Επιθετικά η Νότια Αφρική έκανε αισθητή την παρουσία της στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μέρους, αλλά ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη, όπου και άνοιξε το σκορ μετά από εκπληκτικό σουτ του Τσαμπαλάλα στο 55'.

Οι γηπεδούχοι έχοντας το υπέρ τους 1-0 πρόσεχαν την άμυνα τους, έτσι ώστε να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Ο Αγκίρε έριξε ό,τι επιθετικό όπλο διέθετε στον πάγκο του και πίεζε για την ισοφάριση, κάτι που τελικά πέτυχε ένας αμυντικός. Ο Μάρκες μετά από μπαλιά του Γκουαρδάδο, ξεχασμένος από την άμυνα βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η Νότια Αφρική θα μπορούσε να είχε "κλέψει" τη νίκη στο τελευταίο λεπτό, όταν ο Μφέλα με σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Πέρες.

Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Νότια Αφρική (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα) : Κούνε, Γκάξα, Τουάλα (46' Μασιλέλα), Κουμάλο, Μοκοένα, Λετσολονιάνε, Ντικγκατσόι, Πίενααρ (83' Πάρκερ), Μοντίσε, Τσαμπαλάλα, Μφέλα
Μεξικό (Χαβιέρ Αγκίρε) : Πέρες, Χουάρες, Μάρκες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Τοράδο, Αγκιλάρ (55' Γκουαρδάδο), Οσόριο, ντος Σάντος, Φράνκο (73' Ερνάντες), Βέλα (69' Μπλάνκο).




"Λευκή" ισοπαλία στο δεύτερο παιχνίδι

Όπως το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ, έτσι και το δεύτερο, τελείωσε δίχως νικητή. Σε μία αναμέτρηση που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας Γαλλία και Ουρουγουάη αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν. Η παρέα του Φορλάν για τα τελευταία οκτώ λεπτά αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Λοντέιρο 19 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα, πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα.

Οι "τρικολόρ" θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ μόλις στο έκτο λεπτό, καθώς ο Γκοβού δεν αξιοποίησε την πάσα του Ριμπερί στην κορυφαία ευκαιρία που δημιουργήθηκε σε όλο τον αγώνα. Οι Γάλλοι δεν έβρισκαν χώρο για να κινηθούν, ενώ ο Ανελκά που είχε τοποθετηθεί στην κορυφή της επίθεση, γύριζε πολλές φορές πίσω για να πάρει την μπάλα, με αποτέλεσμα η περιοχή να μένει... ορφανή από παίκτης της Γαλλίας.

Η Ουρουγουάη ήταν άψογη ανασταλτικά, ωστόσο η κακή εμφάνιση του Νάτσο Γκονζάλες, δεν τη βοήθησε για να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Γιορίς. Ο πρώην παίκτης του Λεβαδειακού έδωσε τη θέση του στον Λεντέιρο στο 63', ωστόσο ο τελευταίος πλήρωσε τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του και 19 λεπτά αργότερα άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Το σύνολο του Ματίνο στο 73' έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία του στον αγώνα με τον Φορλάν να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης για την Ουρουγουάη και ταλαιπώρησε αρκετές φορές την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο δεν είχε υποστήριξη. Ο Ντομενέκ έκανε πιο επιθετική τη Γαλλία ρίχνοντας στη μάχη τον Ζινιάκ, αφήνοντας παράλληλα στον πάγκο τον Σισέ. Ούτε αυτή η κίνηση απέδωσε και έτσι οι δύο ομάδες κατέκτησαν από ένα βαθμό.

Ετσι, συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει την Ουρουγουάη να μην πετυχαίνει γκολ κόντρα στη Γαλλία τα τελευταία 44 χρόνια, αλλά και τους τρικολόρ να μην σκοράρουν στην πρεμιέρα στα τρία τελευταία Μουντιάλ.

Διαιτητής: Γιουϊτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

(Οσκαρ Ταμπάρες) : Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Βικτορίνο, Μάξι Περέιρα, Πέρες (87' Εγκουρέν), Αρεβάλο, Γκονζάλες (63' Λοντέιρο), Περέιρα, Σουάρες (74΄ Αμπρέου), Φορλάν
ΓΑΛΛΙΑ (Ραϊμόν Ντομενέκ) : Γιορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Εβρά (75' Μαλουντά), Γκουρκίφ, Τουλαλάν, Ντιαμπί, Γκοβού (83' Ζινιάκ), Ανελκά (72' Ανρί), Ριμπερί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου